positcor ha scritto:Tamarah... con l'acca...
piacere Tamarah con l'acca
mi me ciàmo eddy con la ipsilon....
positcor ha scritto:Tamarah... con l'acca...
eddyvedder ha scritto:positcor ha scritto:Tamarah... con l'acca...
piacere Tamarah con l'acca
mi me ciàmo eddy con la ipsilon....
filippocaronte ha scritto:Avanti el cristo che ea procesion se ingruma!
(Ma sta procesion de veneti la me par un fia' scarseta...)
Comunque eccone un altro da padova.
Steme ben tosi.
filippocaronte ha scritto:Avanti el cristo che ea procesion se ingruma!
(Ma sta procesion de veneti la me par un fia' scarseta...)
Comunque eccone un altro da padova.
Steme ben tosi.
Vien le do, e mi taco a preparare: a meto sù le tripe, co racoanti oduri, in te 'l fornelo ca go in garase; e intanto a cato e curo i radici e a meto-sù el brodo de fasòo che tanto a ghe piase a Rinaldo e Aligi; e po' a desgiazo quelo de gaina parché el ghe piase a Alfio; e inveze par Piero a ghe preparo in te 'l fornelo de la cusina on ragù de salame bechènte par le tajadèe. E fin ca se cusina ste robe, a meto so la cusina econòmica l'àqua par la poenta, e anca el polastro rosto da far contenti Giuliano e Rinaldo. E dopo a scomizio a fare le tajadèe: pìcole par el brodo de gaina, e grande par el brodo de fasòo e par el ragù.
E intanto a boje l'aqua de la poenta: e alora a buto drento la farina, e a taco a menare: na girà de paleta e a ghe zonto l'aqua al polastro; altro giro de paleta e a inmissio el ragù; altro inmissioto de poenta e a cavo via le tripe par tajarle a fetine e prepararle co tuti i so oduri in te nantra pegnata. E dopo nantra ramenà de poenta, a le meto sù, a fuògo basso, par cusinarle a ènte a ènte.
E intanto a desmorzo el ragù, a ghe struco el limon al polastro, e dopo nantra girà de paleta, a cavo via la poenta che la xe cota par roessarla in te 'l toliero. E intanto a dago na ocià ai fasòj, ch'i se ramena in te 'l brodo. E cussì a posso co più tranquilità badare al polastro ca se rostisse, straguzare i fasòj ca boje, inmissiare le tripe ca se taca, tajare le tajadèe ca se ga sugà e preparare la tola granda in te 'l salon de le feste.
E dopo a meto-sù la toaja e a inmissio le tripe; a meto-sù i piati fundi, tisi e pìcoj, e a desmorzo el polastro; a meto piruni, sculieri e cortèj, e a desmorzo el brodo de fasòo; epo' a giro le tripe - òstia ca manca i tovajoli in tola!
Par farla curta, a le sete de sira, se Dio vuole, a xe tuto pronto: poenta, polastro, tripe, brodo de gaina e de fasòo, ragù col salado, fasòj in tecia, tajadèe pìcole e grande, formajo, radici. E na stagnà de dolze co le patate mericane ca lo go cronpà aposta par serare sto pasto da poareti insieme a na botilia de chardonet, l'ùnica roba da sior ca go in casa. E adesso a me sento on tòco par catare rèchie, e tanto par no restare senza fare gnente, a grato el formajo, a sfeto el pan, e anca el salame da fare rosto, e par finire el capuzo genoèse ca ghe piase tanto a Rinaldo.
zaroby ha scritto:da prov.di PD. lancia sempre in resta e alta la bandiera
Power ha scritto:zaroby ha scritto:da prov.di PD. lancia sempre in resta e alta la bandiera
Bella vecchio
Ghe da sveiare un fia' sto forum in zona nord est !
positcor ha scritto:SVEJA TOSI!
filippocaronte ha scritto:Xe vegnua so un poca de aqua ieri a padova eh? (e in tuto il veneto imagino)
Se ste 4 mone de sindaci (Zanonato in sima) pensasse ae strade invese che a noantri...quanto che saria mejo par tuti!
Power ha scritto:filippocaronte ha scritto:Xe vegnua so un poca de aqua ieri a padova eh? (e in tuto il veneto imagino)
Se ste 4 mone de sindaci (Zanonato in sima) pensasse ae strade invese che a noantri...quanto che saria mejo par tuti!
Sara' miga che ghe xe qualche tombin stropa'?
Maria tira fora i remi e spizi fora la barca, se piove 'demo sotto tutti quanti !